Internet marketing, weblapkészítés, keresőoptimalizálás

Virtuarium Blog

Virtuarium Blog

Digitalizáció és versenyelőny

2018. július 19. - virtuarium

Minden vállalkozó számára érdekes cikk jelent meg az Indexen:
https://index.hu/gazdasag/2018/07/19/nem_csoda_hogy_nem_versenykepesek_a_magyar_kkv-k/, amiből fontos, megszívlelendő tanulságokat vonhatnak/vonhatnának le a hazai vállalkozók, illetve cégtulajdonosok.

  1. A digitalizáltság Magyarországon erősen e-mail fókuszú, az ügyfelekkel való kapcsolattartáshoz 88 százalék telefont használ, 83 százalék e-mailt küld, míg a kkv-k 36 százaléka postai úton, illetve 69 százalék személyesen tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel.
    Pedig a digitális ügyfélszolgálattal sokat lehet spórolni.
    Pl. a weblapon online chat programot lehet üzemeltetni, amit kedvelnek a vásárlók. Magánhasználatra sokan használják a Messengert, pedig céges kapcsolattatásra is tökéletes, illetve ott van a Viber és a Skype is teljesen ingyenesen.
  2. A kkv-k a számláikat még mindig nyomtatják és papír formájában iktatják, a teljesen papírmentes számlatárolás mindössze 7-8 százalékos.
    Egy jó hír: megjelentek az első INGYENES online számlázó programok! Lásd, pl. bilingo.
    Amire viszont oda kell figyelni, az az adatbiztonság. A cégnek mindig legyen saját, megbízható, percrekész adatmentése, mert egy számítógép bármikor meghibásodhat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://virtuarium.blog.hu/api/trackback/id/tr3614122939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása