Internet marketing, weblapkészítés, keresőoptimalizálás

Virtuarium Blog

Virtuarium Blog

Melyik a legjobb otthoni könyvtári program?

2018. június 22. - virtuarium

Aki szeret olvasni, az tudja, hogy egy saját könyvtár valódi kincs. Az évek során sokunknak igen sok könyv gyűlik össze, ilyenkor jó szolgálatot tesz egy saját nyilvántartás, amihez egy könyvtári nyilvántartó programra van szükség. Erre akár egy excel tábla is elég lenne, ha tényleg csak egy egyszerű nyilvántartást szeretnénk.

De ha jobban belegondolunk, akkor bizony ott vannak a többkötetes könyvek, amiket jó lenne együtt kezelni. És ott van a kérdés, hogyha már nyilvántartom a könyveimet, akkor jó lenne valamilyen rendszerbe is tenni őket, amihez érdemes a könyvtári szabványból puskázni az ötleteket.

katty_olvas3.jpg

Vagyis érdemes szakterületek szerinti csoportokat képezni, és azon belül szerzők szerint abc sorrendbe rendezni. 

Persze nem csak könyveink vannak, hanem lehet egy klassz zenei CD gyűjtemény, filmek DVD-n, vagy épp játékok PC-re, X-Boxra, Nintendóra.

A dokumentumaink egységes, otthoni nyilvántartására az egyik legjobb program a Linlib könyvtári rendszer, amelynek ára otthoni, teljeskörű használatra mindössze 5.000 Ft.

De egy cégnél is fontos, hogy nyilvántartsuk a szakkönyveket, főleg ha rendszeresen ki is kölcsönzik azokat a kollégák. Erre bizony nem elég egy excel tábla vagy access adatbázis, ehhez mindenképp egy olyan könnyen kezelhető könyvtári program kell, amit egy nem könyvtáros titkárnő is kezelni tud.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://virtuarium.blog.hu/api/trackback/id/tr7914064655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása