Internet marketing, weblapkészítés, keresőoptimalizálás

Virtuarium Blog

Virtuarium Blog

Mit csinál a gyerek a számítógépen?

2018. július 09. - virtuarium

Itt a nyári szünet, a gyerekek egész nap a számítógép előtt ülnek (vagy a mobiljukat nyomkodják). De mit csinál a gyerek a számítógépen?

Sokakban felmerül ez a kérdés, és általában az a vége a gondolatmenetnek, hogy "Nem tudom, én nem értek hozzá és már nem is fogok."

Az első és legfontosabb dolog, hogy nyugodtan kérdezzük meg erről őt magát. Ha látja, hogy valóban érdekli a szülőt, nagyszülőt, biztosan szívesen mesél róla. Az ember, s így a gyerekek is nagyon szeretnek arról beszélni, ami érdekli őket, amihez értenek. Ne ijedjünk meg ettől, még akkor sem, ha három mondatából kettőt nem értünk.

20180622_172505.jpg

Legtöbbször egyébként játszanak, illetve más embereket néznek, ahogyan azok játszanak és kommentálják az eseményeket. Ez nem hangzik túl izgalmasan, igaz? Pedig az.

Mostanában nagyon elterjedtek az úgynevezett stream-ek, amiket magyarul élő adásnak hívhatunk. Ugyanolyan élő adásnak tekinthetjük őket, mint amiket a televízióban látunk, csak itt nem köti őket semmilyen korlát (Néha sajnos az erkölcsi sem). Azon felül, hogy élőben nézhetnek más játékosokat, cseveghetnek a többiekkel, akik szintén nézik őt. Ennek egyfajta közösségkovácsoló ereje van, ezért a "Mindig a gép előtt ülsz, nem is beszélgetsz másokkal" mondat nem minden esetben teljesen helytálló. Bár tény, hogy a szóbeli, személyes kommunikáció fontos, de a szocializálódás részben itt is jelen van.

Ezek az úgynevezett streamerek (akik az élő adást szolgáltatják) nagyon sok esetben bevételszerzés céljából (is) készítenek tartalmat. Kaphatnak pénzt nézettség után a weboldaltól (ahová felkerül a tartalom), kaphatnak pénzt a megjelenő reklámokból, illetve a nézők adományozhatnak is nekik. Erre szülőként mindenképp érdemes odafigyelni, mert volt, amikor egy tartalomgyártó játékos egy óra alatt hétszázezer forintnyi összeget kapott, majd a szülők leveleit, hogy legyen szíves visszautalni, mert a gyermekük küldte.

Ezzel arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy beszélgessünk a gyermekeinkkel és mondjuk el nekik, hogy a pénzért bizony meg kell dolgozni és nem szabad csak úgy elosztogatni bárkinek, azon felül, hogy nem feltétlenül kell a 10-15 éves gyermek kezébe bankkártya.

Másik gond, hogy némelyik streamerből ömlik a trágár szöveg, amit a gyerekek az iskolában, egymást között, majd otthon is magától értetődőnek vesznek.

Nos, kanyarodjunk át egy kicsit a játékokra.

Rengeteg játék létezik, az ügyességi, építgetős, lövöldözős játékoktól a horror vagy egyéb korhatáros szerepjátékokig. Ezek a játékok mind be vannak kategorizálva és kor szerinti besorolást is kaptak (12+, 16+ és 18+). Ezekre is érdemes lehet odafigyelni, hiszen egy-egy horror játéktól nagyon meg lehet ijedni, némelyik pedig még a legdurvább akciófilmtől is sokkal brutálisabb játékmenettel büszkélkedhet.

Azonban mielőtt bármit is tiltanánk, kérdezzünk, nézzünk utána és ismerjük meg!

Arra is figyeljünk oda, hogy a gyerekeknek sem egészséges órákat a gép előtt ülni! Minden gyereknek szüksége van a mozgásra, sportra! És az egér kattintgatás nem az...

Egy séta a városban mindig jól esik, főleg ha a fagyisnál kezdjük a barangolást.

katty_fagyi5.jpg

katty_fagyi3.jpg

Szokásos probléma még, hogy a gyerek évről évre újabb, gyorsabb, nagyobb teljesítményű számítógépet kér. A városi könyvtár gyerek részlegébe 2 új, játékra kiválóan alkalmas számítógép érkezett, bátran küldjük el, hogy nézzék meg, próbálják ki! Legalább sétálnak (kerékpároznak) oda-vissza egyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://virtuarium.blog.hu/api/trackback/id/tr6714102115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása