Internet marketing, weblapkészítés, keresőoptimalizálás

Virtuarium Blog

Virtuarium Blog

Fizetésemelés utalványon?

2018. június 13. - virtuarium

Nagyon fura ötlettel állt elő Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a Magyar Időknek adott interjújában: szerinte olyan utalványokon kellene az állami dolgozók fizetésének egy részét adni, amellyel csak bizonyos kijelölt cégeknél vásárolhatnak.Vagyis a közszférában a fizetés egy részét olyan utalvány formájában kapnák a dolgozók, amit csak bizonyos célokra (például egészségügyi ellátásra, oktatásra-képzésre vagy megtakarításra) és csak bizonyos vállalkozásoknál lehetne elkölteni. A kiválasztott cégek főleg önkormányzati vagy állami tulajdonú vállalatok lennének.

Az ötletnek vannak előnyei, de szerintem az én javaslatom jobb :)

A magyar gazdaság eléggé féllábú: az egyik lába, a multik, stabil és erős. A másik láb, a hazai KKV-k viszont gyengék, és nem eléggé versenyképesek. Éppen ezért az én javaslatom az, hogy a fenti kategóriába eső dolgozók a fizetésemelésüket egy olyan utalványban kapják, amin MAGYAR TERMÉKeket vásárolhatnak (az utalvány neve lehetne Magyar Áru Kártya, azaz MÁK...). NE az állam válassza ki a preferált vállalkozásokat, de ezzel a módszerrel egyrészt fizetésemelést kapnának az állami alkalmazottak (vagyis a javaslatom rendelkezik minden pozitívummal, ami Domokos Úr érvelésében is szerepelt), másrészt segíti a hazai vállalkozókat. Ezzel több munkájuk lenne, több hasznuk, több embert foglalkoztatnának (erről még írok, de az ország nagyobb részében bizony még mindig a munkanélküliség a gond!), és a nagyobb haszon után több társasági adót fizetnének. Vagyis legalább négyszeres haszon!

És ha jók lesztek, játszhattok velem, hoztam labdát!

katty6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://virtuarium.blog.hu/api/trackback/id/tr2914045484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása